Form 45 /

Form 45 såg dagens ljus 2014 och det dröjde inte länge innan världen fick upp ögonen för dess unika design. Form 45 vann det prestigefyllda designpriset från Archiproducts Design Awards både 2017 och 2018. Det är naturligtvis glädjande när yrkesfolk hedrar vårt arbete, men det viktigaste är att köken även fungerar i hemmen.

Den banbrytande designen, där alla kanter är snedskurna i 45 grader, suddar ut skillnaden mellan front och sida och ger ett unikt, svävande uttryck.

Form 45 / Case Stavanger

Det skapas ett gåtfullt lugn av nedtonad lyx när Form 45 tillverkas i planskuren svart ek. De mörka färgerna och den stringenta geometrin skapar lugn i ett annars komplext rum. Ådringen i de genomgående fronterna skapar en intressant kontrast till den statiska monolitfiguren, och de matchande färgerna på väggarna binder elegant ihop hela upplevelsen.

UNIKT FANERARBETE

Våra fanerspecialister arbetar både med klassiskt kvartskuret faner, där ådringen är rak och enhetlig, och planskuret faner, där ådringen bildar det karaktiska, varierande konmönstret. Faneret läggs på så att mönstret fortsätter som en naturlig förlängning på hela möbeln. Det är en detalj, men en detalj med stor betydelse för det färdiga köket. Som en tilläggstjänst sparar vi ett identiskt skikt av det valda faneret i ca ett år, ifall en skada skulle uppstå på till exempel en låda. På så sätt kan vi återskapa ett helt identiskt fanermönster på en ny låda om olyckan skulle vara framme.

Multiform vill skapa rum med spännande och tidlösa material, som har en wow-effekt vid första anblicken och samtidigt håller för evigt.”

Henrik Witt, Designer

Form 45 / Specifikationer

Om Form 45 /

Form 45, som designades av Henrik Witt 2014 markerar den absolut mest exklusiva lösningen i modern skandinavisk köksdesign någonsin.
Förutom en unik kombination av material i allra högsta kvalitet, tidlös design och rena linjer är det de unika detaljerna som sätter Form 45 i en klass för sig. Alla kanter har avfasats med en skärning på 45°. Det skapar en känsla av en svävande köksö, som tillsammans med eleganta infällda skjutdörrar gör ditt kök öppet, stringent och enkelt. Form 45 tillför en ny klassiker till samlingen och ändrar helt och hållet premisserna för vad ditt kök kan vara. Den strömlinjeformade designen finns även i modeller som passar perfekt in i resten av ditt hem, så du får en sammanhängande stil.

Material /

Faner: planskuret
Ek, svart ek, valnöt, stål och mässing

Design /

Henrik Witt, 2014