Snickeri

Vårt snickeri i danska Kibæk är Multiforms hjärta. Här skapas våra kök med passion och precision av 25 specialiserade hantverkare. Vi har inga kök liggandes på lager. Erfarna möbelhantverkare bygger ditt nya kök från grunden enligt traditionella danska snickerimetoder. Vi sätter en ära i att skapa ikoniska och tidlösa kök, som vi själva är stolta över, och för oss räknas varenda detalj.

Vi vet att god design handlar om mer än bara rena linjer och snygga ytor. Det handlar lika mycket om det som finns under ytan. Vi sorterar allt trä och faner för hand. Vi bygger allt från grunden och använder oss fortfarande av dymlingar, tappar, laxstjärtsinkning samt not och fjäder. Varför? För att det håller längre.

Det unika hantverket

Alla Multiforms kökslådor görs för hand enligt klassiska snickerimetoder på verkstaden i danska Kibæk – i kompromisslös kvalitet och med stor kärlek till hantverket och materialen. Vi befinner oss tillsammans med Multiforms lådexpert Ole Lindgaard på verkstaden där allt tillverkas efter specialmått åt varje enskild kund.

“En rundad laxstjärtfog är så stark att träet går i bitar före fogen.”

Ole Lindgaard, Multiforms lådexpert

De bästa träslagen för din kökslåda

Lönn har historiskt sett varit det material som föredras till kökslådor, eftersom det är ett av de få träslag som inte avger någon smak till de matvaror som förvaras i lådorna. Förr i tiden kunde lådor av ek lukta lite instängda, men idag lackerar man dem och på så sätt har man löst det problemet.

UNIKT FANERARBETE

Våra fanerspecialister arbetar både med klassiskt kvartskuret faner, där ådringen är rak och enhetlig, och planskuret faner, där ådringen bildar det karaktiska, varierande konmönstret. Faneret läggs på så att mönstret fortsätter som en naturlig förlängning på hela möbeln. Det är en detalj, men en detalj med stor betydelse för det färdiga köket. Som en tilläggstjänst sparar vi ett identiskt skikt av det valda faneret i ca ett år, ifall en skada skulle uppstå på till exempel en låda. På så sätt kan vi återskapa ett helt identiskt fanermönster på en ny låda om olyckan skulle vara framme.

Den ultimata designen

Våra specialister väljer endast ut det faner som passar exakt till ditt kök. Det ger varje enskilt kök en personlig och speciell prägel – hantverkarens passion byggs in i ditt kök. Du får en unik fanerbild och ett individuellt utseende som endast är ditt.

Många färger

Om ytan ska målas är det viktigt att man hittar helt rätt färg. Människan kan i genomsnitt se 10 miljoner olika färger. Hos Multiform finns inga begränsningar – inte ens när det gäller färg. Vi erbjuder alla de färger som de två vanligaste färgsystemen för målade ytor erbjuder (RAL- och NSC-systemet). På så sätt kan vi se till att ditt kök får exakt rätt färg.

Vi avslutar med att lägga på klart, vattenbaserat lack på alla ytor. Det bidrar till att hålla ytorna – vare sig de är omålade eller målade – vackra i många år utan att det belastar miljön.