FORM 1 /

Som namnet antyder var Form 1 den första serien vi utvecklade. Den är en del av vårt DNA och är lika modern och aktuell idag som när den såg dagens ljus för första gången för 40 år sedan. Serien är inriktad på kvadratformen, som tillför styrka, enkelhet, elegans och lugn till uttrycket.

Allt förstärks av framkantslisten på stommen i massivt trä. Form 1 betraktas idag som en dansk designklassiker i linje med de ikoniska möbelklassiker som utvecklades på 50-talet.

Form 1 / Case Malmö

I det här klassiska köket skapas ett modernt uttryck genom samspelet mellan de vertikala och horisontella linjerna, materialvalet och kontrasterna som lockar ögat djupare in i rummet och på så sätt skapar rörelse. Kvartsitstenen omfamnar köksön med sina massiva ekfronter och skapar på så sätt ett elegant möte mellan sten och trä.

PASSIONERAD PRECISION

Vårt snickeri i danska Kibæk är Multiforms hjärta. Här skapas våra kök med passion och precision av specialiserade hantverkare. Vi har inga kök eller andra lösningar på lager. Erfarna möbelhantverkare bygger ditt nya kök eller din hall- eller badrumsmöbel från grunden enligt traditionella danska snickerimetoder. Vi är stolta över att skapa ikoniska och tidlösa lösningar. För oss är varje detalj viktig. Vi vet att god design handlar om mer än bara rena linjer och snygga ytor. Det handlar lika mycket om det som finns under ytan. Därför använder vi skåpstommar av skivor på 19 mm, trots att industristandarden normalt är 16 mm, och allt byggs från grunden på klassiskt snickerimanér med pluggar, tappar, laxstjärtsfogar samt not och fjäder.

– Vi skapar enastående hem som utgör den perfekta inramningen till ditt liv – varje dag.

Carsten Michelsen, Designer

Form 1 / Specifikationer

Om Form 1 /

Form 1 är Multiforms första originalkök i trä. Med sitt ikoniska utseende står köket som symbol för den unika estetik och höga kvalitet som kännetecknar vårt arbete. Form 1 designades i Danmark 1982 och är resultatet av Carsten Michelsens vision om att skapa ett elegant, klassiskt och tidlöst kök av kompromisslösa material. I dag betraktas Form 1 som en modern dansk designklassiker, och den lättigenkännliga stilen finns i en lång rad lösningar för hela hemmet. Kombinationen av traditionellt snickarhantverk och känsla för minsta lilla detalj gör att Form 1 är designat och byggt för att hålla hela livet.

Material /

Faner: Kvartskuret
Lönn, valnöt, ek, svart ek, färgbetsad ek, rökt ek, laminat med träkant, Fenix med träkant och målat med glans 25

Design /

Carsten Michelsen, 1982