Case / Form 45 / Reykjavik

Vanligtvis tillför man trä för att skapa värme i en miljö som domineras av hårda material som till exempel stål, men för detta kök har man valt den omvända vägen. Här är det svartoxiderat stål som tillför värme och textur till planskuren europeisk ek, som i detta sammanhang framstår som sval.

Stålet skapar kontraster som drar det nordiska uttrycket i en mer internationell riktning. Den känslan förstärks av högskåpsväggen som med en spännande tredelning skapar individuella nischer med olika funktioner.

Våra ytor i svartoxiderat stål är av mycket hög kvalitet och har en enastående finish som förändras på ett elegant sätt. Det karakteristiska stålet har ett kosmiskt uttryck med sin unika ytbehandling, minutiöst bockade kanter och specialsvetsade hörn.

Vi kan anpassa, bygga, klä och inreda alla våra skåp med ett ovanligt stort urval av vackra träslag, färger, metaller och specialytor med extra slitstyrka och matt glans. På så sätt kan vi anpassa designen efter de mest specifika önskemål och funktioner.

Specifikationer

Material /

Svartoxiderat stål, slödestål, ek och svart ek

Design /

Carsten Michelsen, 1997

“Ett kök handlar inte bara om det praktiska och funktionella. Det handlar också om att njuta i vardagen.”

Carsten Michelsen, Designer