Sundby Brygge är en exklusiv byggnad som ligger mitt mellan broarna i Nørresundby. Här bor Peter Matthiasen med utsikt över fjorden och Ålborgs skyline.

Arkitekturen är modern och tidlös i en ljus, enkel och nordisk byggnadsstil – ritad av Schmidt/Hammer/Lassen Architects, som bland annat är kända för att ha ritat den Den Sorte Diamant i Köpenhamn (en tillbyggnad till Det Kongelige Bibliotek). I samråd med Jannie Kjær på Multiform i Ålborg valde Peter Matthiasen det klassiska köket Form 1 från Multiform med en stor köksö i rökt ek. Skåpsväggen från Form 2-serien är i rökt ek och vitmålad. Bänkskivorna i vit corian ramar in köksön och skapar harmoni mellan kökets olika delar och en tydlig koppling till vardagsrummet med Piet Hein-ellipsbordet och Montana-hyllorna. – De två köksserierna passar fint ihop och de passar även Peter Matthiasen perfekt som föredrar klassisk inredning som är tidlös och håller för att användas år efter år, säger Jannie Kjær.

Ett effektfullt och tidlöst snickrat kök

Penthouse med klassisk og tidløst Form 1 køkken i røget eg og hvid Corian

Form 1-serien är klassikern bland snickrade kök. Historien om Form 1 tog sin början under tidigt 1980-tal då Multiforms grundare, Carsten Michelsen, ville skapa ett klassiskt kök – ett kök som arkitektoniskt skulle vara i linje med Arne Jacobsens, Børge Mogensens och Hans Wegners moderna möbelklassiker från 1950-talet. Resultatet av arbetet i verkstaden blev Multiforms första köksdesign: Form 1. Ett enkelt och tidlöst kök, utformat och byggt för att hålla hela livet.

Peter Matthiasen bor i en penthouse-lejlighed med udsigt til Aalborgs skyline
– Det är viktigt för mig att omge mig med klassisk och tidlös design som håller hela livet.

Peter Matthiasen, Ägare

– Just eftersom byggnaden är så ljus och luftig fungerar det med ett kök som är effektfullt och som bidrar till att göra lägenheten trivsam. Rummet är stort och köket blir en effektfull ”möbel” som knyter ihop inredningen, säger Jannie Kjær, innehavare av Multiforms butik i Ålborg. – För oss är inredning och rådgivning en passion, och målet är att hjälpa kunden att skapa snygga och funktionella rum som harmonierar med deras hem, livsstil och smak. Inredningar där det råder perfekt balans mellan estetik och praktikalitet, säger Jannie Kjær.

Handgjorda trälådor och perfekt tempererat vin

Både tid och pengar har lagts på snygga detaljer i Peters kök: allt från de handgjorda trälådorna i massiv lönn som fogas samman med laxstjärtsinkning till en vinkyl och en Quooker-kran.

Penthouse-lejlighed i Nørresundby med et klassisk og tidløst Multiform køkken

En designmässig tråd genom hela vindsvåningen

Inredningsmässigt finns det en röd tråd i bostaden. Exempelvis används Form 1 även i vindsvåningens båda badrum.