I många år har trenden präglats av ”less is more” – enkla material, få färger och blanka ytor. Men det håller sakta men säkert på att förändras. Kunderna efterfrågar mer liv och historia i designen.

Hållbarhett avspeglas i valet av bänkskiva

Multiform är sinnebilden för exklusiva snickerikök, och allt tillverkas i Danmark av erfarna hantverkare. Precis som i många andra aspekter av våra liv ligger ett stort fokus på hållbarhet när det handlar om våra kök. Vi vill ha ett kök som kan hålla i många år, och det avspeglas i valet av material. Vi prioriterar långsiktiga, klassiska lösningar och vackra naturmaterial. Det har blivit populärt att kombinera bänkskivor i natursten med trä och mässing, och att blanda metaller som stål, brunerad mässing och guld.

En ny trend är att enkla grundformer förses med spännande och uttrycksfulla element utifrån. – Jag ser en del tendenser i bland annat Paris och Milano där man söker sig bakåt i tiden, till art deco och art nouveau, och blandar olika material, mönster och texturer. Det översätter vi till vår köksdesign, där vi till exempel blandar rökt ek med valnöt och kombinerar det med en bänkskiva i spräcklig granit. Eller så kombinerar vi ljust porslin med brunerad mässing och en fantastisk bänkskiva i blåaktig kvartsit. Det kanske låter rörigt, men det handlar om att se till att nyanserna matchar – när grunddesignen är strikt och stram kan det bli otroligt snyggt, säger Piet Rose, arkitekt och butiksinnehavare av Multiform Lyngby.

Exotisk leg med färger

De brasilianska bänkskivorna i kvartsit är mer hållbara än marmor och tillför en exotisk lek med färger till en strikt, skandinavisk köksdesign. Bänkskivor i kvartsit är repbeständiga och motståndskraftiga mot syra i exempelvis citronsaft, ättika och andra vanliga syror som vi använder i köket.

Bänkskivor i granit med oregelbunden ådring kan ge samma vackra färgskiftningar i köket. Ena änden av bänkskivan kan vara dramatisk och kraftfull, medan den andra änden är mer jämn och dämpad. Det skapar liv i köket och bjuder in till olika användningsområden.

Multiforms inredningsarkitekter finns till hands för att ge dig råd om olika möjligheter när du ska välja bänkskiva till ditt nya kök, både vad gäller användningsegenskaper och det estetiska uttrycket. Boka ett möte med oss nu.