Form 45 – prisbelönad köksdesign

Vårt klassiska och ikoniska Form 1-kök har under åren inspirerat oss till att skapa en rad nya designserier. Den senaste är Form 45 som är en modern klassiker och som för första gången presenterades på den prestigefyllda Biennale Interiuer 2016 i Belgien. Form 45 har allt som ett Multiform-kök ska ha: material av högsta kvalitet, tidlös design och rena linjer. Utifrån visionen om att skapa en svävande köksö är alla kanter avfasade med en skärning på 45° – en lösning som skapar känslan av en stringent, svävande monolit i rummet. Kökets eleganta centrum.

”Multiform vill skapa rum med spännande och tidlösa material, som har en wow-effekt vid första anblicken och samtidigt håller för evigt.”

Allan Meyer,
CEO

Multiform vinner internationellt designpris

För andra året i rad vann Multiform 2018 det prestigefulla internationella designpriset Archiproducts Design Award med ett Form 45-kök i svartoxiderat stål som juryn konstaterade låg i framkant inom design. Köket bedömdes tillsammans med 600 andra produkter av en jury bestående av 40 av världens ledande internationella arkitektbyråer och designer.

Under 2017 tog vi emot designpriset för Form 45-köket i mässing. Med nyheten i svartoxiderat stål har vi skapat ett minimalistiskt kök i en råare stil – ett stycke vardagsarkitektur, där ögonen finner ro i de rena linjerna och fulländade detaljerna.

Från gammalt gårdshus till modernt drömhus

Det var hål i taket på det gamla gårdshuset från 1930-talet, och bakgården var känd som en av stadens skummaste platser. Det stora åbäket till gårdshus hade stått tomt sedan slutet av 00-talet då arkitekten Jesper Therkildsen och hans fru Karin tog över det och skapade sitt drömhus med lyxiga skräddarsydda lösningar.
Läs mer …

Plats för både vardag och stugstämning

Ett kök som både kan rymma pizzadeg, olivolja och örtkryddor till fredagspizzan och samtidigt är en diskret yta i rummet när pocketdoor-skåpet är stängt.
Läs mer …

Prisbelönad kök i kompromisslös kvalitet

Vi anvender udelukkende materialer i kompromisløs kvalitet, udvalgt og behandlet af eksperter.

Trä

Ek

Svart ek

Färget ek

Valnöt

Rötad ek

Lönn

Metall

Stål

Curlet stål

Mässing

Svartoxiderat stål

Fenix laminat

Ett nytt, revolutionerande ytskikt baserat på nanoteknik. En exklusiv yta som känns mjuk under fingertopparna. Med sin matta yta är den lågreflekterande och ytan är avvisande mot avtryck av feta fingrar.

Bianco Kos

Castoro Ottowa

Grigio Londra

Beige Luxor

Nero Ingo

Grigio Bromo

Grigio Efeso

Grigio Antrim

Specifikationer

OM Form 45, som designades av Henrik Witt 2014 markerar den absolut mest exklusiva lösningen i modern skandinavisk köksdesign någonsin.
Förutom en unik kombination av material i allra högsta kvalitet, tidlös design och rena linjer är det de unika detaljerna som sätter Form 45 i en klass för sig. Alla kanter har avfasats med en skärning på 45°. Det skapar en känsla av en svävande köksö, som tillsammans med eleganta infällda skjutdörrar gör ditt kök öppet, stringent och enkelt. Form 45 tillför en ny klassiker till samlingen och ändrar helt och hållet premisserna för vad ditt kök kan vara. Den strömlinjeformade designen finns även i modeller som passar perfekt in i resten av ditt hem, så du får en sammanhängande stil.
MATERIAL Faner: planskuret
Ek, svart ek, valnöt, stål och mässing
DESIGN Henrik Witt, 2014

Få mer information om våra lösningar och få inspiration från en yrkesutbildad arkitekt.