Form 2 – et minimalistiskt kök

Form 2 är ett renodlat minimalistiskt kök. Det är minimalism när den är som vackrast och sätter dagordningen för framtiden. När Carsten Michelsen ritade Form 2 år 1997 ville han designa ett kök som var minimalistiskt på riktigt. Med Form 2 visade han hur ett vackert och stilrent kök kan fullända ett stilrent hem.

Form 2 är redan en klassiker som fångar tidsandan. En tid då många älskar det klassiska och tidlösa som håller i generationer. Helt i linje med en hållbarhetsfilosofi.

Det rena uttrycket hos Form 2 framhävs av den grepplösa designen. Om du väljer Form 2 i ett av alla tillgängliga träslag kommer de vackra, genomgående ådringarna att förstärka lugnet och de rena linjerna.

Form 2 kan tillverkas med flera olika ytor, bland annat exklusiva metallytor. Kanske väljer du en köksö eller en skåpsektion i mässing eller stål? Metallytor lyfter fram ett unikt, minimalistiskt uttryck hos köket.

Låt dig inspireras

Följ med in i den 90 år gamla villan som Birgit Tarp har låtit inreda med ett minimalistiskt kök i svart ek, vita färger och marmor. Upplev den före detta psykiatriska kliniken i utkanten i Köpenhamn som i dag är ett hem med massor av stora ytor, snygga arkitektoniska detaljer och ett svart kök med ett nedtonat men effektfullt uttryck. Följ också med till London och se den unika bostaden med ett kök i antik mässing.

– Ett kök handlar inte bara om det praktiska och funktionella. Det handlar också om att njuta i vardagen.

Carsten Michelsen,
Designer

Ditt kök är ett rum att leva i

Ditt kök är inte bara ett kök – det är ett rum att leva i. Ett rum som är skapat speciellt för dig och din familj. Där ni kan njuta av livet med varandra och era gäster. Vi är specialister på att designa öppna kök med eleganta, infällda skjutdörrar, som gör det möjligt att stänga till köket när du är färdig med att använda det. På ett ögonblick förvandlas ditt kök till ikonisk möbeldesign. Två helt olika känslor i rummet skapade med en design.

Minimalistisk havsutsikt

”Vi ville ha ett enkelt kök som samtidigt skulle vara effektfullt nog att fungera som en möbel i rummet.” Tillsammans med sin fru Eva har Bo skapat ett fantastiskt minimalistiskt hus i lokal tegelsten och betong på solsidan av Flensborg fjord. Valet föll på Form 2-köket från Multiform i svart, vilket ser bra ut på på husets betongvegger och ekgulv. Klicka på bilden för att upptäcka det unika hem som Archilovers valde som ett av de bästa projekten under 2019.

Et minimalistisk køkken, der ikke stjæler opmærksomheden fra udsigten til Flensborg Fjord

Minimalistiskt snickerikök i kompromisslös kvalitet

Trä

Ek

Svartbetsad ek

Färgbetsad ek

Lönn

Valnöt

Rötad ek

Handlackerade ytor

Multiforms lackspecialister handlackerar ytorna med marknadens starkaste lack (polyuretanlack) och avslutar med ett genomskinligt topplack vilket minimerar risken för repor och märken från till exempel bältesspännen. Lacken avdunstar inom 24 timmar, så att inga ångor släpps ut i ditt hem.

Svart

Mörkgrå

Antracit

Grafit

Pastell grå

Kritvit

Polarvit

Benvit

Kit

St. Pauls Blue

Mol

Laminat

Laminat tillverkas genom att impregnera papper i flera skikt och sedan pressa det under högt tryck och hög värme. Laminat är mycket formstabilt och har stor motståndskraft mot slag, slitage, fukt och vatten.

Kritvit

Benvit

Beige

Pastell grå

Antracit

Grafit

Svart

Fenix laminat

Ett nytt, revolutionerande ytskikt baserat på nanoteknik. En exklusiv yta som känns mjuk under fingertopparna. Med sin matta yta är den lågreflekterande och ytan är avvisande mot avtryck av feta fingrar.

Bianco Kos

Castoro Ottowa

Grigio Londra

Beige Luxor

Nero Ingo

Grigio Bromo

Grigio Efeso

Grigio Antrim

Metall

Stål

Curlet stål

Mässing

Svartoxiderat stål

Specifikationer

OM 1997 designade Carsten Michelsen Form 2. Han utgick då från en vision om att skapa ett enkelt, minimalistiskt kök långt innan minimalismen ens existerade som begrepp. Formen är ny, men kvaliteten och värdegrunderna känner vi igen från Multiforms klassiska kök Form 1.
MATERIAL Form 2 VG/VK: lönn, ek, svartbetsad ek, valnöt, rökt ek, laminat med träkant, målat med högglans och målat med glans 25.
Form 2 LK: svartbetsad ek, laminat med träkant, Fenix med träkant, målat med högglans, målat med glans 25, stål och mässing.
DESIGN Carsten Michelsen, 1997

Få mer information om våra lösningar och få inspiration från en yrkesutbildad arkitekt.