Form 2 – et minimalistiskt kök

Form 2 är ett renodlat minimalistiskt kök. Det är minimalism när den är som vackrast och sätter dagordningen för framtiden. När Carsten Michelsen ritade Form 2 år 1997 ville han designa ett kök som var minimalistiskt på riktigt. Med Form 2 visade han hur ett vackert och stilrent kök kan fullända ett stilrent hem.

Form 2 är redan en klassiker som fångar tidsandan. En tid då många älskar det klassiska och tidlösa som håller i generationer. Helt i linje med en hållbarhetsfilosofi.

Form 2 kan tillverkas med flera olika ytor, bland annat exklusiva metallytor. Kanske väljer du en köksö eller en skåpsektion i mässing eller stål? Metallytor lyfter fram ett unikt, minimalistiskt uttryck hos köket.

– Ett kök handlar inte bara om det praktiska och funktionella. Det handlar också om att njuta i vardagen.

Carsten Michelsen,
Designer

Minimalistisk havsutsikt

”Vi ville ha ett enkelt kök som samtidigt skulle vara effektfullt nog att fungera som en möbel i rummet.” Tillsammans med sin fru Eva har Bo skapat ett fantastiskt minimalistiskt hus i lokal tegelsten och betong på solsidan av Flensborg fjord. Valet föll på Form 2-köket från Multiform i svart, vilket ser bra ut på på husets betongvegger och ekgulv.
Läs mer … 

Et minimalistisk køkken, der ikke stjæler opmærksomheden fra udsigten til Flensborg Fjord

Minimalistisk enkelhet och ikoniska, danska möbelklassiker

Den kulturminnesmärkta byggnaden från 1798 hade i 50 år använts som kontorslokal, och det tog fyra års restaurering att skapa den klassiska inramningen för en modern familj. Familjen har inrett med ett specialdesignat Form 2-snickerikök och ikoniska, danska möbelklassiker som skapar en närmast minimalistisk enkelhet och kontrast till husets originaldetaljer.
Läs mer … 

Ditt kök är ett rum att leva i

Ditt kök är inte bara ett kök – det är ett rum att leva i. Ett rum som är skapat speciellt för dig och din familj. Där ni kan njuta av livet med varandra och era gäster. Vi är specialister på att designa öppna kök med eleganta, infällda skjutdörrar, som gör det möjligt att stänga till köket när du är färdig med att använda det. På ett ögonblick förvandlas ditt kök till ikonisk möbeldesign. Två helt olika känslor i rummet skapade med en design.

Låt dig inspireras

Följ med in i den före detta psykiatriska kliniken i utkanten i Köpenhamn som i dag är ett hem med massor av stora ytor, snygga arkitektoniska detaljer och ett svart kök med ett nedtonat men effektfullt uttryck. Följ också med till den vita patriciervillan som Rikke Berg har inrett med utpräglad känsla för estetik och personlighet. Och upplev det arkitektritade huset vid sjön med ett minimalistiskt kök i rostfritt stål.

Minimalistiskt snickerikök i kompromisslös kvalitet

Vi använder endast kompromisslösa material, utvalda och behandlade av experter. Våra fanerspecialister arbetar med både klassisk kvartsskuren faner och plattskuret faner med kontinuerlig venering i Form 2-serien.

Trä

Ek

Svart ek

Färget ek

Valnöt

Rötad ek

Lönn

Handlackerade ytor

Multiforms lackspecialister handlackerar ytorna med marknadens starkaste lack (polyuretanlack) och avslutar med ett genomskinligt topplack vilket minimerar risken för repor och märken från till exempel bältesspännen. Lacken avdunstar inom 24 timmar, så att inga ångor släpps ut i ditt hem.

Svart

Mörkgrå

Antracit

Grafit

Pastell grå

Kritvit

Polarvit

Benvit

Kit

St. Pauls Blue

Mol

Laminat

Laminat tillverkas genom att impregnera papper i flera skikt och sedan pressa det under högt tryck och hög värme. Laminat är mycket formstabilt och har stor motståndskraft mot slag, slitage, fukt och vatten.

Kritvit

Benvit

Pastell grå

Antracit

Grafit

Svart

Fenix laminat

Ett nytt, revolutionerande ytskikt baserat på nanoteknik. En exklusiv yta som känns mjuk under fingertopparna. Med sin matta yta är den lågreflekterande och ytan är avvisande mot avtryck av feta fingrar.

Bianco Kos

Castoro Ottowa

Grigio Londra

Beige Luxor

Nero Ingo

Grigio Bromo

Grigio Efeso

Grigio Antrim

Metall

Stål

Curlet stål

Mässing

Svartoxiderat stål

Specifikationer

OM 1997 designade Carsten Michelsen Form 2. Han utgick då från en vision om att skapa ett enkelt, minimalistiskt kök långt innan minimalismen ens existerade som begrepp. Formen är ny, men kvaliteten och värdegrunderna känner vi igen från Multiforms klassiska kök Form 1.
MATERIAL Form 2 VG/VK: lönn, ek, svartbetsad ek, valnöt, rökt ek, laminat med träkant, målat med högglans och målat med glans 25.
Form 2 LK: svart ek, laminat med träkant, Fenix med träkant, målat med högglans, målat med glans 25, stål och mässing.
DESIGN Carsten Michelsen, 1997

Få mer information om våra lösningar och få inspiration från en yrkesutbildad arkitekt.