Form 1 – ett ikoniskt snickerikök

Danmark har en unik formgivningstradition med arkitektritade möbler som är vackra, funktionella och som håller i flera generationer. Legender som Arne Jacobsen, Hans Jørgen Wegner och Poul Kjærholm skapade tidlösa möbler som 60–70 år senare fortfarande utgör ett fast inslag i den skandinaviska heminredningen. När Multiforms grundare Carsten Michelsen formgav köket Form 1 år 1982 tog han upp tråden från denna långa tradition och skapade ett snickerikök som i dag ses som en klassiker med sitt enkla, tidlösa uttryck samt gedigna och kompromisslösa hantverk.

När Carsten Michelsen designade Form 1 var det avgörande för honom att förena enkelheten i designen med en robusthet i material och hantverk. Målet var att skapa ett snickerikök som kan hålla hela livet. Ytterramen i massivt trä ger kanterna på Form 1-skåpen extra styrka. Samtidigt ger de synliga träramarna exakt det möbeluttryck som Carsten Michelsen letade efter. Form 1-köket finns nu i en lång rad exklusiva träslag och material, som alla är utvalda och bearbetade in i minsta detalj.

– Vi skapar enastående hem som utgör den perfekta inramningen till ditt liv – varje dag.

Carsten Michelsen,
Designer

Få inspiration till ditt snickerikök

När Annie och Per bestämde att de ville bygga ett hus för hela familjen på västkusten i Danmark, visste de att de ville gå utanför standardlösningarna. Deras kök skulle inte bara vara funktionellt utan även skapa den perfekta inramningen för livet i det nya hemmet. En svävande, svart köksö är nu mittpunkten i ett öppet och rymligt kök där alla vitvaror är elegant dolda bakom specialbyggda, infällda skjutdörrar. En kombination av form och funktion som inte bara har skapat ett fantastiskt kök utan även ett rum i tidlös design.
Läs mer …

Arkitektritat lantliv

Från köksbordet i Anne Marie och Henriks hem i Danmark ter sig taket himmelshögt. Man har utsikt över böljande åkrar och skog, med fri sikt ända fram till Himmelbjerget. På en kulle 110 meter över havet har paret byggt ett arkitektritat, lantligt hus. Inrett med plats för att kunna ta sig ordentligt med tid – för maten, familjen, naturen och livet.
Läs mer …

En köksklassiker i ny tappning

Upplev en köksklassiker i ny tappning. Färger tar över mer och mer i vår heminredning, och hos Multiform kan man få ett snickerikök där tidlös design förenas med ett sofistikerat färgval.

Kompromisslös kvalitet

Vi använder uteslutande kompromisslösa material, utvalda och hanterade av experter. Men hänsyn till estetiken i den ursprungliga designen finns Form 1-serien i dag i en rad nya träslag och färger.

Trä

Massivt trä är av naturen ojämnt i både färg och struktur, så när vi tillverkar designklassikern Form 1 skapar vi det vackra, unika utseendet genom att lägga den allra finaste fanerkvaliteten utanpå det massiva träet. En detalj som ställer extrema krav på hantverket och det noggrant utvalda faneret.

Ek

Svart ek

Färget ek

Valnöt

Rötad ek

Lönn

Målat

Svart

Mörkgrå

Antracit

Grafit

Pastell grå

Kritvit

Off-white

Kit

St. Paul Blue

Mol

Laminat

Laminat tillverkas genom att impregnera papper i flera skikt och sedan pressa det under högt tryck och hög värme. Laminat är mycket formstabilt och har stor motståndskraft mot slag, slitage, fukt och vatten.

Kritvit

Off-white

Pastell grå

Antracit

Grafit

Svart

Fenix laminat

Ett nytt, revolutionerande ytskikt baserat på nanoteknik. En exklusiv yta som känns mjuk under fingertopparna. Med sin matta yta är den lågreflekterande och ytan är avvisande mot avtryck av feta fingrar.

Bianco Kos

Castoro Ottowa

Grigio Londra

Beige Luxor

Nero Ingo

Grigio Bromo

Grigio Efeso

Grigio Antrim

Specifikationer

OM Form 1 är Multiforms första originalkök i trä. Med sitt ikoniska utseende står köket som symbol för den unika estetik och höga kvalitet som kännetecknar vårt arbete. Form 1 designades i Danmark 1982 och är resultatet av Carsten Michelsens vision om att skapa ett elegant, klassiskt och tidlöst kök av kompromisslösa material. I dag betraktas Form 1 som en modern dansk designklassiker, och den lättigenkännliga stilen finns i en lång rad lösningar för hela hemmet. Kombinationen av traditionellt snickarhantverk och känsla för minsta lilla detalj gör att Form 1 är designat och byggt för att hålla hela livet.
MATERIAL Faner: kvartskuret
Lönn, valnöt, ek, svart ek, färgbetsad ek, rökt ek, laminat med träkant, Fenix med träkant och målat med glans 25
DESIGN Carsten Michelsen, 1982
Få mer information om våra lösningar och få inspiration från en yrkesutbildad arkitekt.