Multiform ska leverera det prisbelönta köket Form 45 i svartoxiderat stål till det exklusiva bygget Tuborg Strandeng i Hellerup.

När bostäderna i Tuborg Strandeng står färdiga i januari 2022 kommer flera av de exklusiva lägenheterna att vara utrustade med köket Form 45 i svartoxiderat stål. Detta tack vare att det danska köksföretaget Multiform är en av leverantörerna till det spektakulära bostadsprojektet som består av fem kusthus vid Tuborg Havns inlopp.

Multiforms prisbelønnede køkken i sortoxideret stål udvalgt til Tuborg Strandeng i Hellerup

Nordisk och industriell stil med anknytning till områdets historia

Kusthusen med sina 167 lägenheter har ritats av de internationellt erkända arkitekterna på Lundgaard & Tranberg Arkitekter, vilka har skapat fem skulpturala egendomar som bokstavligen står på strandkanten. Tillsammans med entreprenören NCC har Lundberg & Tranberg utformat fyra olika designlinjer som harmonierar med arkitekturen. Dessa är Classic House, Nordic House, Beach House och slutligen Studio House, som kommer att innehålla Multiforms Form 45-kök i svartoxiderat stål.

Designlinjen Studio House har en stil med ursprung i bostädernas stadsnära placering och platsens tidigare funktion som industriområde. Materialen är råa och moderna och skapar ett urbant uttryck och på samma gång en hemtrevlig känsla.

Där passar Form 45 perfekt med sin enkla, klassiska design och sina rena linjer i svartoxiderat stål. Det är ett minimalistiskt kök i en nordisk, rå och industriell stil som går nästan helt i svart. Ända från ekstommen, eklådorna och inredningen till diskhon och bänkskivorna i unikt glödgat stål. Det är enkelt och effektfullt på samma gång och anknyter till tiden då Tuborg Havn användes som industrihamn.

”Det svartoxiderade stålet har väldigt fina svetsningar, och det är otroligt läckert gjort. Här har man verkligen värnat om detaljerna, och bakom arbetet ligger ett grundligt utfört hantverk”, säger Lene Halse Hornemann, butiksinnehavare för Multiform København, som ska leverera köket.

Multiform skal levere prisbelønnet køkken til det eksklusive byggeri Tuborg Strandeng i Hellerup

Prisbelönt design

I samarbete med Multiform stod Lene Halse Hornemann bakom designen av Form 45 i svartoxiderat stål som vann det prestigefyllda europeiska designpriset Archiproducts Design Awards 2018, och hon ser fram emot samarbetet  med Tuborg Strandeng.

”Det är ett sant nöje att arbeta tillsammans med ett så professionellt arkitektkontor som har skapat ett otroligt imponerande bygge. Det är en stor ära att vi får leverera kök till vacker och elegant arkitektur där våra prisbelönta kök kommer att passa perfekt ihop med byggets andra material”, berättar Lene Halse Hornemann.

Multiform bygger Studio House-köken i samarbete med armaturföretaget Dornbracht och dess nya designlinje, Dark Platinum Mat, som har en vacker metallyta, samt vitvarutillverkaren Gaggenau och dess helt nya designserie. Form 45-köket i svartoxiderat stål kan upplevas i Multiform Københavns visningsrum på Grønningen 1.

Ytterligare information kan du få från: Lene Halse Hornemann, butiksinnehavare Multiform København, på telefon: 24 48 03 93 eller e-post: lh.cph@multiform.dk.

3D: Cadwalk