Bettina och Søren Staunsgaards villa i Hunderupkvarteret i Odense har ett unikt läge direkt i anslutning till Odense Zoos savannområde, där giraffer, zebror och andra djur betar på andra sidan staketet längst ned i trädgården.

Hunderupkvarteret är ett av Odenses mest attraktiva bostadsområden. Kvarteret uppstod i slutet av 1800-talet när staden växte på grund av industrialiseringen och många av de välbärgade familjerna lämnade centrum och byggde nya stora patriciervillor i Hunderup. Området bjuder på många spännande lyxfastigheter från början av 1900-talet, när fokus låg på kvalitet och arkitektoniskt vackra lösningar.

Paret köpte huset i april 2015 och lade ett år på att bygga till och göra en omfattande renovering. Bettina gillar inte en skarp grafisk design i svart/vitt, utan kombinerar hellre modern design med organiska material, textiler och nyanser i brunt, grått och rosa. De vackra spanska spolarna i patinerat råläder, designade av Børge Mogensen, faller vackert in i sammanhanget. Stolarna kommer från Sørens barndomshem.

I villan på Langelinie rekommenderade Rikke Berg en kombination av Multiforms vägghängda Form 6-underskåp och Form 2-högskåp tillsammans med Corian-bänkskivor, Quooker-armatur och avfallskvarn. Knappen till avfallskvarnen har Bettina fått inbyggd under diskhon för ett rent och estetiskt utseende i köket. Badrummen inreddes med Form 6. I hallen sitter vita skåp med vackra handgjorda handtag i cattle-horn.

Den gamle patriciervilla fik nyt køkken og gulve i massivt douglas gran

Känsla för helhet och detaljer

Rikke Berg, innehavare av Multiform i Odense, har mer än 25 års erfarenhet av inredning och design av vackra hem. Rikke har gett familjen råd om inredningen av husets kök och två badrum som är inredda med Multiform.

– När jag blir ombedd att ge råd om nya kök och badrum tittar jag på hemmet som helhet, eftersom det är så viktigt att det finns ett sammanhang och en harmoni mellan rum och inredning. Jag kan ge råd inom alla områden, allt från trägolv till kakel, lampor, vitvaror och gardiner, säger Rikke Berg.

Den gamle patriciervilla blev indrettet med både nyt køkken og nye badeværelser i Form 6 fra Multiform

Bettina och Søren hade även Multiform i sitt förra hus, och Bettina älskar de handgjorda lådorna i massiv lönn. – Multiform tilltalar de familjer som gärna vill investera i kvalitet och design, som håller i generationer. Det är familjer som sätter värde på ett kök gjort för dem och på hantverk och läckra detaljer som exempelvis våra trälådor som är handgjorda i Multiforms snickeri på Västjylland, säger Bettina Staunsgaard.