Kökstrender 2019

Ursnygga trender för ditt nya kök

Multiforms designchef Henrik Witt diskuterar de nya kökstrenderna för 2019.

VILKEN TYP AV STIL KOMMER DOMINERA UNDER 2019?
Vi kommer se en stil som är modern, klassisk och minimalistisk i ett. Vi vill ha allt på en gång och gärna kombinera flera olika stilar i köket. Vi kombinerar den ultimata köksön, som utgör ett konstverk i rummet, med pocket doors bakom vilka vi gömmer undan vitvaror, köksmaskiner m.m.

VILKA MATERIAL KOMMER VI SE UNDER 2019?
Metall och marmor kommer fortsätta att dominera under 2019. Vi ser redan flera varianter av olika metaller som ytor för hela köket, som bänkskivor och som vaskar – och mycket mer är på gång. Vi vill ha äkta material som får fin patina med tiden. Vi älskar synliga svetsningar av exempelvis en vask och vill ha en råare look i köket.

Vi kommer också se en Multiform-klassiker i ny tappning. Det gamla hantverket med betsning av trä i snygga färger understryker den klassiska och tidlösa design som Multiforms ikoniska Form 1-kök är känt för. Det är ett sätt att få in färg i bostaden och samtidigt bevara ekträets vackra uttryck och en tydlig trästruktur.

VILKA FÄRGER KOMMER VI SE UNDER 2019?
De mörka färgerna kommer fortsätta att dominera under 2019. Både när det gäller träytor, metallytor och andra ytor. Vi kommer se färgbetsad fanér i mörka färger och färger inspirerade av naturen. Det vita köket kommer primärt att fungera som kontrast på till exempel en högskåpsvägg.

KÖKSUTRUSTNING VI KOMMER SE UNDER 2019
Kaffemaskiner som är inbyggda i köket är något vi har sett länge. Nu är det goda viner och champagne som väntar ivrigt på att få komma in i köket. Vinkylskåp som integreras i köket blir ännu mer populära under 2019.

TIDIGARE TRENDER SOM FÖRSVINNER UNDER 2019
Plast är ett problematiskt och impopulärt material, och konstgjorda produkter kommer ersättas av äkta material och hantverk som håller i generationer. Vi kommer bli ännu mer medvetna om hållbarhet, äkta material och kompromisslöst hantverk.

Få hela upplevelsen i en av våra butiker.