Mitt i domkyrkokvarteret ligger den kulturminnesmärkta byggnaden från 1798 med stuckaturdetaljer, historiska kännetecken och klassisk möbeldesign.

Byggnaden hade i 50 år använts som kontorslokal, och det tog fyra års restaurering att skapa den klassiska inramningen för en modern familj. Familjen har inrett med ett specialdesignat Form 2-snickerikök och ikoniska, danska möbelklassiker som skapar en närmast minimalistisk enkelhet och kontrast till husets originaldetaljer.

Kökets rena linjer i kombination med material som Carrara-marmor och mässing understryker den kompromisslöshet som kännetecknar ett handsnickrat kök från Multiform.

Et specialdesignet Form 2 snedkerkøkken fra Multiform og ikoniske, danske møbelklassikere skaber en næsten minimalistisk enkelhed og kontrast til ejendommens originale detaljer.

Tre kök

I källaren har husets ursprungliga vedspis fått modernt sällskap i form av en svart köksö. På bottenvåningen har köket flyttat in i ett av de fyra sammanhängande rummen – mitt emellan matsalen och grovköket. I båda köken har man använt ljusa färger och enhetliga material och ytor för att skapa ett sammanhang i inredningen.

Køkkenet er opdelt i et grovkøkken
”Jag är utpräglad minimalist och kökets rena linjer och klassiska material ger tillsammans med de danska möbelklassikerna precis den udd åt husets originaldetaljer som jag ville ha.”

Claus A. Christensen

I grovköket utnyttjas den totala höjden på 4,2 meter tack vare de måttbeställda skåpen från Multiform. De vita underskåpen i designserien Form 6 har bänkskivor i Carrara-marmor, och de klassiska Tara-armaturerna från Dornbracht är en elegant och tidlös lösning för både kallt, varmt och kokande vatten.

Den fredede ejendom er indrettet med danske møbelklassikere fra Finn Juhl og Arne Jacobsen.