Textildesignern Susanne Nors har i samarbete med Multiform utvecklat den exklusiva och kompromisslösa kökshandduken Nors. Den är bland annat vävd enligt gamla tekniker i en elegant färgskala som är inspirerad av Multiforms tidlösa utföranden – och skapad med precis samma kompromisslöshet.

Låt även de allra minsta detaljerna bidra till att skapa rätt känsla i ditt snickrade kök. Textildesignern Susanne Nors har i samarbete med Multiform utvecklat en kökshandduk som både i fråga om kvalitet och uttryck kan erbjuda just detta. Handduken är utvecklad för att vara ett kökstextilföremål präglat av samma kompromisslöshet som Multiforms snickrade kök. Här skapar designen och hantverket en inramning för ett kök som kan hålla i flera decennier – och detsamma gäller handduken.

Nors är tillverkad i 100 % bomull och framställd med hjälp av klassiska vävnadstekniker från före 1900-talet, då funktion stod i fokus. Man använde på den tiden särskilda vävnadstekniker för att skapa optimal uppsugningsförmåga, och det gamla hantverket har nu tagits upp på nytt för att säkra bästa möjliga kvalitet. Kökshandduken finns i färgsättningarna svart, mörkgrått, ljusgrått och djupblått, som alla är särskilt utvalda eftersom de med sina eleganta och tidlösa nyanser på bästa sätt framhäver de exklusiva naturmaterial som Multiform använder i sina köksdesigner.

– Handduken är designad utifrån en vision om att skapa en kökstextilprodukt med samma tidlösa uttryck och kvalitet som Multiforms kök. Enligt mig är det helt fel att se på kökstextilier som något som antingen bör gömmas undan på grund av deras utseende eller som måste bytas ut efter kort tid eftersom kvaliteten helt enkelt är för dålig. En kökshandduk bör ses som en viktig del av köket och som man blir glad av att använda varje dag – precis som ett välsnickrat kök, säger textildesignern Susanne Nors om sin design.

En kompromisslös design

En kompromisslös design är grunden till kökshandduken Nors, i vilken Susanne Nors har förenat den klassiska vävnadstekniken med helt nya kantband som ger handduken ett modernt och på samma gång tidlöst utseende. Linjerna i väven är utformade för att ha samma sneda vinkel som fogarna med laxstjärtsinkning som kännetecknar Multiforms handgjorda kökslådor. Handduken har dessutom kommit till genom ett nära samarbete med olika konstnärer vars uppgift har varit att ”röra om i grytan” under Susanne Nors designprocess – och sätta ramarna för den slutgiltiga handduken. De blev bland annat ombedda att komma med åsikter kring hur den optimala hängaren på handduken skulle se ut, och ge förslag på färger som skulle passa ihop med de exklusiva träslag som Multiform använder i sina snickrade kök.

– Nors kom till genom en experimentell designprocess som utmanade mig att designa en kökshandduk med just den kvalitet, både vad gäller utseende och funktion, som jag ville ha. Jag ser Nors som kökstextiliernas svar på Multiform – ett kvalitetshantverk med ett speciellt tidlöst uttryck, fortsätter Susanne Nors.

Om kökshandduken Nors
Material: 100 % bomull
Färger: svart, mörkgrå, ljusgrå och djupblå

Om Susanne Nors
Susanne Nors utbildade sig till textildesigner vid Kolding Designskole och tog examen 2016. Hon är själv uppvuxen med ett Multiform-kök som hennes pappa, som var möbelsnickare, lovordade på grund av den höga kvaliteten. Susanne Nors arbetar i dag på Sunds Textiles där hon designar funktionella och snygga metervaror för madrassindustrin.

Kökshandduken Nors finns i färgerna svart, mörkgrå, ljusgrå och djupblå. Den säljs i begränsad upplaga och du kan köpa den genom att kontakta Multiform på info@multiform.dk.