I Danmark har vi en unik formgivningstradition med arkitektritade möbler som är vackra, funktionella och som håller i flera generationer. Legender som Arne Jacobsen, Hans Jørgen Wegner och Poul Kjærholm skapade tidlösa möbler som 60–70 år senare fortfarande utgör ett fast inslag i den danska heminredningen.

När Multiforms grundare Carsten Michelsen formgav köket Form 1 år 1982 tog han upp tråden från denna långa tradition och skapade ett snickrat kök som idag ses som en klassiker med sitt enkla, tidlösa uttryck och sitt gedigna och kompromisslösa hantverk. I verkstaden bygger erfarna möbelhantverkare varje kök från grunden på äkta snickarvis. – Vi bygger fortfarande alla våra designlinjer utifrån samma hantverksmässiga traditioner och vi kompromissar aldrig med något. Genom åren har vi lagt till fler ytor och anpassat sortimentet så att det ska bli mer funktionellt, men själva designen är precis densamma.

– Vi tror på kompromisslös kvalitet och ett kök som håller i generationer i en värld präglad av konsumtion.

Anita Barner Ibsen, Marketingchef hos Multiform

– Ett Form 1-kök är handtillverkat enligt traditionella principer i massivt trä och med kraftiga kanter på stommarna, vilket understryker den danska snickartraditionen, berättar marketingchef Anita Barner Ibsen och fortsätter: – När vi bygger ett Form 1-kök skapar vi det snygga, enhetliga uttrycket genom att lägga faner av allra finaste kvalitet på det massiva träet. En detalj som ställer enorma krav på både hantverket och det noga utvalda kvartsskurna faneret. Form 1-köket formges och tillverkas precis som alla övriga Multiform-kök i Danmark på företagets eget snickeri i Kibæk. Erfarna möbelhantverkare bygger varje enskilt kök från grunden på äkta snickarvis: Allt trä och faner handsorteras, alla lådor görs för hand och man använder pluggar, tappar och laxstjärtsinkningar, så att den tidlösa designen stärks av ett exklusivt hantverk som kan hålla livet ut.

Vi använder oss allt mer av färg när vi inreder våra hem, och köket är inget undantag. Hos Multiform kan man få ett snickrat kök där tidlös design förenas med ett sofistikerat färgval. Exempelvis finns Form 1-köket i många olika versioner med färgad bets – bland annat i nyanserna brunt, grönt och blått – som lyfter fram de eleganta detaljerna och ekträets vackra strukturer och teckningar. Betsen skapar ett uttryck som är personligt, modernt och klassiskt på samma gång. På så vis kan man få köket att passa perfekt ihop med arkitekturen och inredningen i resten av bostaden.

Få hela upplevelsen

Boka in ett möte i närmaste Multiform-butik och få inspiration från någon av våra arkitekter, inredningsarkitekter och designer.