Multiform København har fått en prestigefull beställning på att leverera kök och garderober till 43 lyxiga radhus på den privata ön Sivholm, som ligger mitt i Köpenhamns sydhamn.

Multiform fokuserar på storstäderna, där det under de närmsta åren byggs mycket och exklusivt. Det är den nya beställningen till det exklusiva bygget på Sivholm ett bra exempel på. Innehavaren av Multiform København, Lene Halse Hornemann, har tillsammans med sina inredningsarkitekter arbetat länge och intensivt med att få beställningen i hamn och inreda köken samt garderoberna.

De eksklusive town-houses på Sivholm er indrettet af Multiform København

Privat ö mitt i Köpenhamns sydhamn

Sivholm är en privat ö på 7 000 kvadratmeter mitt i Köpenhamns sydhamn, där det byggs 43 exklusiva radhus som ska stå klara för inflyttning i slutet av 2019. Husen varierar i storlek och priset börjar vid 10 miljoner danska kronor. Alla hus har privata träterrasser som går ända ned mot kanalen och en egen privat badbrygga ned till havsvattnet.
– Vi upplever fler och fler exklusiva byggen i Köpenhamn, där bara det bästa är gott nog – precis som på Sivholm. Det har varit ett sant nöje att inreda radhusen i nära samarbete med utvecklaren av byggnationen, NPV. Genomgående ligger tonvikten på estetik, kvalitet och funktionalitet. Här passar Multiform in perfekt, säger Lene Halse Hornemann, innehavare av Multiform København.

Hon konstaterar att det har varit viktigt för alla parter att köken i husen på Sivholm blir något alldeles speciellt, eftersom det är husets viktigaste rum som knyter ihop hemmet och där man tillbringar många av dygnets timmar.

Multiform København har leveret 43 køkkener til det eksklusive byggeri Sivholm

En klassiker flyttar in

Och man har inte sparat in på något. Husen inreds med en riktig klassiker: köksön i Multiforms Form 1-serie, som lade grunden till företagets succé i början av 1980-talet. Köksön tillverkas i mörkgrått trä och får en bänkskiva i marmor. Alla lådor görs för hand i massivt lönnträ och är sinkfogade. Lådorna utrustas med elektrisk öppningsfunktion. Dessutom finns det en vit skåpvägg i köket som kommer från Multiforms Form 2-serie.

Multiform København har leveret 43 køkkener og garderober til det eksklusive projekt Sivholm

Håller i generationer

Alla Multiforms kök tillverkas på företagets eget snickeri i danska Kibæk. Multiform bildades 1982. Grundaren, Carsten Michelsen, hade en vision om att designa tidlösa kök, som i likhet med 1950-talets danska möbeldesigner skulle kunna bli klassiker som finns kvar i flera generationer.

Ytterligare information kan du få från: Lene Halse Hornemann, innehavare av Multiform København på telefonnr: +45 24 48 83 93 eller via e-post: lh.cph@multiform.dk.