… eller pesce all’isolana. Vi ger er receptet på den smakrika fiskrätten. Med enkla färska råvaror, som det italienska köket är så berömt för – med all rätt.

Vi följde med kocken Giovanni för att handla i den mysiga specialbutiken i Lucca och cyklade sedan hem till köket i Villa Pacini som har förvandlats från ett klassiskt toskanskt hem till en exklusiv gastro- och cykeldestination.

Giovanni köpte färska guldbraxar hos den lokala fiskhandlaren och säsongens grönsaker hos grönsakshandlaren, som Giovanni bara skulle prata med.

Den viktigaste ingrediensen är fisken, och Giovanni berättar: – Välj alltid färsk fisk, då behöver du bara rensa ut inälvorna och lägga ett par skivor citron inne i fisken tillsammans med salt, och därefter lägga fisken på en bädd av säsongens grönsaker.

Guldbraxen – pesce all’isolana

Till detta recept behövs guldbraxen, purjolök, squash, tomater, potatis, en nypa chili samt salt. Det är också gott att lägga på några fina toskanska oliver.

Skölj alla grönsakerna, skär dem i bitar och häll sedan över olivolja. Rör runt och sätt in i ugnen. Tillaga i ca 20 minuter, placera sedan fisken ovanpå och tillaga i ytterligare ca 15 minuter.

Smaklig måltid!