Lookbook

En ny
klassiker

Vårt klassiska och ikoniska Form 1-kök har genom åren inspirerat oss till att skapa en rad nya designserier. Den senaste är Form 45 – en modern klassiker som introducerades för första gången på den prestigefyllda Biennale Interiuer 2016 i Belgien. Form 45 har allt som ett Multiform-kök ska ha: Material av högsta kvalitet, tidlös design och rena linjer. Det speciella med Form 45 är dock den knivskarpa looken som skapas av spetsigt skurna kanter med ett snett skär på 45° – ett skär som skapar ett helt unikt möbeluttryck.
Monolit

Kökets svävande centrum

Form 45 är en av våra mest eleganta lösningar någonsin. Unika och exakta detaljer skapar en unik möbel. Utifrån visionen om att skapa en svävande köksö är alla kanter spetsigt skurna med ett snett skär på 45° – en lösning som skapar känslan av en stringent, svävande monolit i rummet. Kökets eleganta centrum. Ett markant och kompromisslöst val som ligger före sin tid.
Special edition

Ett djärvt
kök

I vår värld finns det inget naturligare än att skapa det lyxigaste köket vi överhuvud taget kan tänka oss: En lösning i obehandlad ek och mässing. Vi gör inte det för att vi vill följa en trend. Vi gör det för att vi alltid har gjort det. Vi skapar helt unika och exklusiva kök i material av allra bästa kvalitet.
Mässing är ett klassiskt och ädelt material som har använts inom möbeldesign i århundraden. Genom att göra mässing till mittpunkten för köksdesignen får Form 45 ett otroligt lyxigt uttryck. Och du får ett rum där estetik och design skapar en tidlös – och kompromisslös – look.
Mässing ger ditt kök ett elegant och stringent utseende som självklart blir skräddarsytt så att det passar exakt till ditt hem. Våra hantverkare arbetar både med polerade och antika ytor i kvalitetsmässing. Det skapar inte bara ett vackert resultat utan gör även att ytorna tål vardagen i köket. Äkta hantverk håller i evighet.

2017 fick vi det internationella designpriset Archiproducts Design Award för vårt Form 45 i mässing. Med den nya versionen i svartoxiderat stål har vi skapat ett minimalistiskt kök i en råare stil – ett stycke vardagsarkitektur där ögonen får vila på rena linjer och fulländade detaljer.
Hantverk

Snickarhantverk
i särklass

Ett av de särskilda kännetecknen hos Form 45 är den genomgående ådringen i köket – en estetiskt fulländad lösning som Multiforms 39 passionerade hantverkare skapar på verkstaden i Kibæk, Danmark. Alla våra kök är byggda helt från grunden på traditionellt, danskt snickarmanér. Vi är fast beslutna att skapa ikoniska kök som vi själva är stolta över. Varje gång.

Passion
som märks
– och syns

För oss räknas varenda detalj. Form 45 är handgjort enligt traditionella principer och med förståelse för hur de enskilda materialen används på bästa sätt. Resultatet är kompromisslös kvalitet. Våra specialister väljer endast ut det faner som passar exakt till ditt kök. Det ger varje kök en personlig och särskild prägel – hantverkarens passion byggs in i ditt kök. Du får en unik fanerbild och ett individuellt utseende som bara är ditt.
Material

Kompromisslösa
material

Kompromisslösa material, utvalda och hanterade av experter

  Lönn

  Typ
  Trä
  Färg
  Ljus

  Europeisk lönn är ett ljust och milt träslag, som ger ett klassiskt nordiskt uttryck. Fronterna är lackerade med en polyuretanlack av hög kvalitet, som innehåller en aning vitt pigment. Det tillsätts för att hindra att träet mörknar naturligt när det utsätts för UV-strålar.

  Ursprung
  europe
  Specifikationer

  Amerikansk valnöt

  Typ
  Trä
  Färg
  Brun

  Amerikansk valnöt är ett fint träslag som ger en levande och varm atmosfär. Fronterna är lackerade med klar polyuretanlack för att säkra optimal slitstyrka.

  Ursprung
  usa
  Specifikationer

  Antik mässing

  Typ
  Metall
  Färg
  Gyllene

  Mässing är ett klassiskt och ädelt material som har använts vid möbeldesign i århundraden. Att göra mässing till ett naturligt fokus vid utformningen av ett kök skänker ett lyxigt och modernt uttryck. Mässingfronter levereras med vågrät slipning, och det går att välja mellan 16 olika färger på baksidan.

  Ursprung
  europe
  Specifikationer

  Svartlaserad ek

  Typ
  Trä
  Färg
  Svart

  Detta majestätiska träslag ger ditt kök ett karaktäristiskt och starkt uttryck. Den svartbetsade ytan har synliga årsringar och är ytbehandlad med polyuretanlack för att säkra optimal slitstyrka.

  Ursprung
  europe
  Specifikationer

  Mässing

  Typ
  Metall
  Färg
  Gyllene

  Mässing är ett klassiskt och ädelt material som har använts vid möbeldesign i århundraden. Att göra mässing till ett naturligt fokus vid utformningen av ett kök skänker ett lyxigt och modernt uttryck. Mässingfronter levereras med vågrät slipning, och det går att välja mellan 16 olika färger på baksidan.

  Ursprung
  europe
  Specifikationer

  Vitpigmenterad ek

  Typ
  Trä
  Färg
  Ljus

  Klassisk och tidlös ekfaner från europeiska skogar. Fronterna är lackerade med en polyuretanlack av hög kvalitet, som innehåller en aning vitt pigment. Det tillsätts för att hindra att träet mörknar naturligt när det utsätts för UV-strålar.

  Ursprung
  europe
  Specifikationer

  Stål

  Typ
  Metall
  Färg

  Skapa ett exklusivt, industriellt uttryck med ett kök i stålutförande. Fronterna är tillverkade av spånskiva klädd med bockad, svetsad och slipad rostfri stålplatta.

  Ursprung
  europe
  Specifikationer
   Träet till våra kök kommer från ett litet, familjeägt sågverk i Österrike och växer uteslutande i europeiska skogar. Genom tre generationer har sågverket levererat material och hantverk av allra högsta kvalitet, och deras glädje och stolthet går inte att ta miste på. När deras traditionella metoder möter en modern produktion uppstår helt unika möjligheter att skapa äkta kvalitet. Resultatet är rakt igenom stilrent och ska upplevas i verkligheten.

   Specifications

   Designer
   Henrik Witt
   Materials
   Lönn, ek, svartbetsad ek, valnöt, stål och messing
   Veneer
   Planskåret
   Produced in
   Denmark
   Om

   Form 45, som designades av Henrik Witt 2016, står för den absolut mest exklusiva lösningen inom modern, skandinavisk köksdesign någonsin. Utöver en unik kombination av material i allra högsta kvalitet, tidlös design och rena linjer, är det de unika detaljerna som placerar Form 45 i en klass för sig. Alla kanter är spetsigt skurna med ett snett skär på 45°. Det skapar känslan av en svävande köksö som tillsammans med eleganta, infällda skjutdörrar gör ditt kök öppet, stringent och enkelt. Form 45 utökar samlingen med en ny klassiker och ändrar fullständigt på premisserna för vad ditt kök kan vara. Den strömlinjeformade designen finns även i varianter som passar in perfekt i resten av ditt hem så att du uppnår ett sammanhängande stiluttryck.

   Designed in 2016

   Få reda på mer om våra lösningar och bli inspirerad av en yrkesutbildad arkitekt

   Boka ett möte
   Hitta butik

   Hitta en Multiform-butik nära dig