Den gamla prästgården från 1911 hade under många år använts som institution innan trebarnsfamiljen tog över och satte igång med att renovera för att bevara den historiska byggnaden på Sydjylland.

Blicken dras genast till terrazzogolven i original när man går in i den stora hallen. Moderniseringen av prästgården har skett med stor respekt för husets själ och arkitektoniska uttryck, och där det har varit möjligt har de gamla detaljerna renoverats och bevarats. Prästgårdens ursprungliga innerdörrar med vackra sandblästrade blommor, terrazzogolvet och det gamla elementet med sirliga krumelurer som står i husets hall för med sig historien in i den 345 kvadragmeter stora privatbostaden.

Familjen har fokuserat på att bevara det ursprungliga och kombinera det med det funktion i hela huset, men det gamla terrazzogolvet i köket kunde inte räddas och det gamla prästgårdsköket hade inte mycket charm att bevara. Det klassiska snickeriköket Form 1 i ek med bordsskiva i Pietra Grey-marmor är designat i samarbete med Multiform Kolding och har de klassiska linjerna som gör att det smälter in i den gamla prästgården på ett naturligt sätt.

Genomgående klassiska linjer

Den klassiska Form 1-designen i ek används även i huvudbadrummet på ovanvåningen, så det finns en genomgående designlinje i hela huset. Även i gästbadrummet har man bevarat de gamla dörrarna med sandblästrade blommor och terrazzogolvet.