Handgjorda lådor

Det gör mig stolt att göra lådor i en hantverksmässig kvalitet som jag vet att kunderna gläds åt varje dag i många år.

Alla Multiforms kökslådor görs för hand enligt klassiska snickerimetoder på verkstaden i Danmark – i kompromisslös kvalitet och med stor kärlek till hantverket och materialen. Multiforms snickare fräser ut så kallade laxstjärtar i varje massiv lådsida så att sidorna kan monteras ihop exakt med starka och vackra fogar som känns silkeslena under fingertopparna.

Jag handsorterar alltid träet innan jag gör en låda. Det handlar både om färger och om hur varje enskilt stycke trä beter sig.

Handgjord lyx

Lönn har traditionellt varit det mest använda materialet till kökslådor då det inte avger smak till de livsmedel du förvarar i lådorna.

Träet till Multiforms kökslådor kommer från ett litet, familjeägt sågverk i Österrike och växer uteslutande i europeiska skogar. För att få den ljusaste färgen och den jämnaste strukturen fälls lönnarna bara några veckor om året efter en period med längre tids frost.

Genom tre generationer har sågverket levererat material och hantverk av allra högsta kvalitet, och deras glädje och stolthet går inte att ta miste på.

När sågverkets traditionella metoder möter en modern produktion uppstår helt unika möjligheter att skapa äkta kvalitet.

Som en nyhet finns Multiforms handgjorda lådor nu även i ek och svartbetsad ek i samma enkla, klassiska formspråk och samma kompromisslösa kvalitet.

Lådbottnen görs i 3 mm tjock pastellgrå eller svart kompaktlaminat som är fäst i en not i lådsidorna. Stadigare blir det knappast.

Trä
När jag väljer ut faner går det från den mörkaste nyansen till vänster över mot den ljusa. Det är min signatur.
Günther Wesemann,
Multiforms fanerspecialist

Glädjen ligger i
de fulländade detaljerna

Våra specialister väljer endast ut det faner som passar exakt till ditt kök. Det ger varje kök en personlig och särskild prägel – hantverkarens passion byggs in i ditt kök. Du får en unik fanerbild och ett individuellt utseende som bara är ditt.

För oss räknas varenda detalj. Ett Multiform-kök är handgjort enligt traditionella principer och med förståelse för hur de enskilda materialen används på bästa sätt. Resultatet är kompromisslös kvalitet.

Våra fanerspecialister arbetar både med klassiskt kvartskuret faner och med planskuret faner med genomgående ådring.

När vi gör designklassikern Form 1 skapar vi det vackra, enhetliga utseendet genom att lägga den allra finaste fanerkvaliteten utanpå det massiva träet. En detalj som ställer ultimata krav på hantverket och det noga utvalda, kvartskurna faneret.

Multiform kan som en av få danska kökstillverkare leverera ditt kök med planskuret faner med en vacker, sammanhängande ådring.

Som en extra service sparar Multiform ett extra skikt med faner i minst ett år om det skulle inträffa en skada på t.ex. en låda. På så vis kan vi återskapa en helt identisk fanerbild på en ny lucka om olyckan skulle vara framme.

Hantverk

Danish traditions
World class execution

Boka möte
Hitta butik

Hitta en Multiform-butik nära dig