När kunderna kom in till Britt Helen Melbye Gonzalez på Multiform Bergen för första gången insåg hon direkt att de var mycket inredningsintresserade och fullständigt klara över vad de gillade och inte gillade. De skulle sälja sin tidigare bostad för att totalrenovera en härlig lägenhet med loft, helt efter egen smak och egna behov. – Jobbet handlade väldigt mycket om att omvandla deras tankar och idéer till något visuellt. Att skapa struktur i alla tankar och få allt att fungera inom de begränsningar som bestämts. Det var mycket trevligt att få vara med på färden och det är fantastiskt att få komma hem till kunden och se hur de har gjort sin lägenhet på Haugeveien på Nordnes i Bergen till sin alldeles egna skapelse. Det är fint att se hur de vågar använda färger och strukturer. De kombinerar olika stilar som ger hemmet en alldeles egen identitet, säger Britt Helen på Multiform Bergen. Följ med och ta en titt på bohemlivet i Bergen.

Vad var viktigt för dig när du skulle investera i ett nytt kök?

– Kvalitet, utformning och att vi klickade med designern var viktigt när vi skulle välja nytt kök. Vi ville ha ett kök som kunde upplevas som en naturlig förlängning av inredningen i resten av vår öppna planlösning med kombinerat vardagsrum och kök, berättar Mette och Atle.

Vad tycker du kännetecknar ett bra kök?

– Också här måste jag svara kvalitet och design. Man kan se att Multiform fokuserar mycket på linjerna i köken och att man ägnar mycket tid åt att utforma de olika komponenterna, välja material och ytbehandlingar. Vi har också omsorgen om detaljerna, det märks på lådorna. De känns dessutom som lådor i en möbel i stället för vanliga kökslådor, säger Atle.

Form 6 kjøkken i sort eik designet av Britt Helen Melbye Gonzalez, Multiform Bergen
Varför valde du ett Multiform-kök?

– Vi var inne hos flera av Multiforms konkurrenter, men vi tyckte inte riktigt att de hade rätt stil för oss. Vi jobbade bra ihop med Britt och fick ritningar och fotorealistiska bilder under processen. Det var viktigt att kunna bolla idéer med någon och samtidigt få se dem visuellt allt eftersom. Visualisering av idéer och design var avgörande när vi valde att satsa på ett Multiform-kök, och givetvis själva formgivningen. Köket måste vara praktiskt samtidigt som det skulle smälta samman med resten av vår inredning. Vi ville ha ett kök som är hållbart och tål att användas varenda dag, samtidigt som det ska se lika snyggt ut efter många års användning, berättar Mette.

Håndlaget snekkerkjøkken i svart eik designet af Britt Helen Melbye Gonzalez, Multiform Bergen
Kan du beskriva processen från idé till färdigt resultat?

– Vi hade många arbetsmöten med Multiform Bergen och fick gott om tid på oss att smälta alla nya idéer under tiden. Vi behövde tid på oss för att hitta den perfekta lösningen, och samtidigt var ombyggnaden av lägenheten inte i ett läge då allt var fullt bestämt. Därför behövde vi få se flera olika alternativa möjligheter, och projektet tog form steg för steg. Vi körde brainstorming och samarbetade för att få alla tankar och uppslag att fungera tillsammans med vad som faktiskt var möjligt att göra, säger Atle. – Vi fick bra service och en fin design med fokus på kvalitet, och en person som lyssnade på vad vi tyckte och tänkte.

Hur blev ditt nya kök?

– Väldigt bra! Vi är mycket nöjda med slutresultatet. Vi fick ett kök som är utformat med oss i centrum, hur vi fungerar som familj och vår smak när det gäller design, struktur, form och färg. Alldeles unikt, precis som vi, avslutar Mette och Atle.

En stor del av inredningen är köpt från ”Hjem kjære Hjem”. Se mer på www.hkhas.no. Fotograf Erin Helland, www.luminate.no