Det tog omkring två år för Jesper och Karin Therkildsen att bygga om det slitna gårdshuset i den danska staden Fredericia till ett drömhus. Huset hade stått tomt sedan slutet av 00-talet då arkitekten Jesper Therkildsen och hans fru tog över det och skapade ett drömhus. Klicka här för att upptäcka mer av boendet. Klicka här för att upptäcka mer av boendet. 

Hela 24 kvadratmeter av välbefinnande och vardagsglädje har Jesper och Karin i sitt stora badrum som gränsar till sovrummet.

Eftersom gårdshuset ligger vid en gräns får man inte sätta in fönster på baksidan av huset. Det öppnade upp för helt nya inredningsmöjligheter, bland annat det extra stora badrummet och en walk-in-closet i sovrummet. Högskåpen i ek kommer från Multiforms klassiska serie Form 1 som designades 1982 av Carsten Michelsen. Armaturerna från Vola är vägghängda, och Jesper har själv suttit och varsamt tagit bort de ursprungliga tegelstenarna och sedan satt dem på plats igen.

Det 24 kvadratmeter stora badrummet är anslutet till bostadens sovrum

Sovrummet gränsar till det 24 kvadratmeter stora badrummet

Jesper och Karin har en utgång till en liten övertäckt terrass från sovrummet, medan gavelväggen upptas av en stor walk-in-closet. Glasdörrarna är ytterligare en av de eleganta detaljer som hjälper till att höja ribban på inredningen i gårdshuset.

”Det har hela tiden handlat om att framhäva kontrasterna, för det är där som det händer spännande saker.”

Jesper Therkildsen,
Arkitekt

Belysningen ska vara en upplevelse

– Belysning är en stor del av huset och ska vara en lika stor upplevelse som allt annat. Jag ritar och bygger livsglädje, och jag tror på att du blir en gladare person om ditt hem är en estetisk upplevelse, säger Jesper Therkildsen.

Ljusdetaljer